Una empresa 10!

Decàleg de bones pràctiques lingüístiques a l'empresa

Recomanacions, consells i reflexions per a les empreses que tenen per objectiu conscienciar els empresaris sobre la necessitat que no excloguin el català en el seu dia a dia.

  1. Els consumidors de llengua catalana a Catalunya tenen els mateixos drets que els de llengua danesa a Dinamarca, i se'ls els hauria de reconèixer. Entén-te amb els teus clients: parla'ls en català!
  2. Les pors i els prejudicis personals a l'hora de fer servir el català no han de pesar més que l'interès comercial. Sigues un ciutadà responsable: no cedeixis al xantatge, utilitza el català!
  3. Cal fer servir el català com a part inherent de la responsabilitat social, al marge dels sentiments identitaris que pot tenir cadascú. El català és un segell de qualitat. La primera atenció, en català!
  4. Un producte o servei en català també pot ser molt ben rebut per altres consumidors que habitualment no el parlen. El català no exclou cap altra llengua, i la inclusió del català no expulsa cap client!
  5. Realment és més car, haver d'incorporar el català? No, és un valor afegit. Incorporant el català a l'empresa, hi guanyes més que no hi perds. Prova-ho!
  6. La normativa vigent pel que fa al català i els drets lingüístics del consumidor han de ser de compliment rigorós per part de l'empresa. Incompliries la legislació laboral o ambiental? El català és de llei. No siguis pirata!
  7. L'ús del català afavoreix el petit comerç i frena l'oligopoli de les grans empreses. El català beneficia el comerç petit i el comerç lliure. Contra el dúmping, el català!
  8. El català és una de les llengües més usades a Internet, però són insuficients les empreses que hi tenen la pàgina web o hi configuren els ordinadors. El català té molt de potencial en les noves tecnologies, no hi renunciïs!
  9. No només a Barcelona: també a València i Palma. El català no són només quatre províncies: usa'l arreu del domini lingüístic!
  10. El català és la llengua pròpia de Catalunya. El català és la llengua pròpia. Sigues km 0. A l'empresa, utilitza'l!

Més informació al web de la Plataforma per la Llengua a Una empresa de 10

Altres materials relacionats: